«Різдво – це свято родини», – під таким гаслом у Львівському НАУ 15 лютого зібралася студентська молодь на «Різдвяні фестини з капеланством ЛНАУ», щоб попрощатися із колядою, провести зиму і йти назустріч весні. У день духовного свята Стрітення Господнього з ініціативи Центру академічного капеланства та підрозділу з організації виховної роботи студентів зібралися усі творчі колективи Львівського НАУ та Чернівецького, Стрийського, Вишнянського, Екологічного, Золочівського, Горохівського коледжів ЛНАУ, щоб разом воздати славу народженому Христові через велич українських колядок, щедрівок, різдвяного вертепу, які є оберегом нашого народу, нашої пам’яті.

Прологом концерту стали коляди у виконанні чоловічого ансамблю Народної хорової капели «Джерела Розточчя»: «Ой новина, новина», «В Різдвяну ніч».

Відкрив фестиваль коляди ректор ЛНАУ, академік НААНУ В.В. Снітинський, який привітав усіх студентів та викладачів, а також гостей і творчі колективи коледжів ЛНАУ. Ректор висловив надію, що саме студентська молодь збереже і примножить традиції українського роду, університету, а творче спілкування, зустрічі зі студентами коледжів стануть запорукою співпраці у всіх добрих починаннях. Благословив студентську молодь капелан університету о. Іван Венгрин, який назвав коляду молитвою українського народу, джерелом філософії нації і побажав усім учасникам фестивалю творчо піднести коляду до самого неба.

Концертну програму розпочав Народний ансамбль танцю «Первоцвіт», який виконав хореографічну композицію «Завірюха» у постановці Заслуженого працівника культури України Побєди Харісова. Незабутнім залишиться для глядача професійне виконання колядок та щедрівок Народною хоровою капелою «Джерела Розточчя» під керівництвом Марії Мандзак: «Гой питалася княжа корона», «Дзвони б’ють, дзвони грають», «Бог ся рождає», «Народився Бог на сіні».

Виступ продовжив Студентський театр «НаЙДИ» Центру академічного капеланства театральною постановкою «Маланка-наддністрянка» у супроводі вокальної групи Народної хорової капели «Джерела Розточчя», у виконанні якої прозвучали: «Щедрик», «Козацька коляда», «Маланка-наддністрянка», «Коляда-колядиця».

Народний ансамбль «Троїсті музики» виконав колядки «О свята Маріє» та «На рождество Христа» в обробці керівника колективу Степана Вуса. Завершили виступ студент економічного факультету Михайло Іващенко піснею «А в Україні Різдво» та студентка факультету агротехнологій і екології Марта Павлів колядою «Чи знаєш, Маріє».

Цікавим для усіх став виступ студентів Стрийського коледжу, які подарували глядачеві «Різдвяний вертеп» у постановці художнього керівника Оксани Берездецької, коляду «Різдвяну» у виконанні студента Ярослава Демківа та коляду «Тиха ніч» у виконанні викладачів Оксани Берездецької та Наталі Шабан.

Від Золочівського коледжу було представлено коляду «Спи, Ісусе, спи» (виконала студентка коледжу Василина Крушельницька) та «В’язанку щедрівок рідного краю» в обробці Ірини Весни, яку виконали викладачі коледжу.

Вокальний ансамбль Горохівського коледжу під керівництвом заступника директора з виховної роботи Світлани Білик подарував глядачеві колядки «Добрий вечір, люди!», «Дзвінко дзвони дзвонять» та різдвяні віншування.

Студентський колектив Вишнянського коледжу виконав колядку «Ми прийшли до тебе, пане господарю» та щедрівку «Ой сивая тая зозуленька» у музичному супроводі керівника Валерія Шеперляка.

Вокальний ансамбль Екологічного коледжу під керівництвом Тараса Кицака мистецьки виконав колядки «Наш Ісус, мале дитя…» (українська народна колядка, музична обробка І. Федишин), «Щедрий вечір, добрий вечір…» (українська народна колядка, музична обробка Б. Сегіна), «Ой у кирниці на Йорданиці…» (українська стародавня колядка).

Концерт завершився спільною фінальною піснею «Родинна коляда» та побажанням радості, добра, миру і щастя в кожній родині, у кожному навчальному закладі.