20 листопада 2013 p. в актовій залі Львівського НАУ відбулася науково-практична конференція факультету агротехнологій і екології, присвячена підсумкам практичного навчання студентів у 2012–2013 н.р.

На запрошення деканату на конференцію прибули представники сучасних аграрних підприємств різних форм власності і Яворівського національного природного парку – кращих баз виробничої практики і потенційних роботодавців для випускників факультету різних спеціальностей, а також студенти, викладачі факультету, представники навчальної частини університету.

Про загальні підсумки результатів проходження навчально-ознайомчих, навчальних, виробничих, переддипломних і науково-педагогічних практик у 2012–2013 н. р. та про завдання кафедр щодо підвищення рівня та якості практичної підготовки фахівців спеціальностей «Агрономія», «Плодоовочівництво і виноградарство», «Екологія та охорона навколишнього середовища» у 2013–2014 н.р. поінформував заступник декана з практичного навчання доцент О. М.Андрушко.

Згодом сучасні аграрні підприємства, як потенційні місця працевлаштування випускників факультету різних спеціальностей презентували: менеджер зі зв’язків з державними органами влади і науковими структурами ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед», кандидат економічних наук Д. В. Мороз; заслужений природоохоронець України, директор Яворівського національного природного парку М. В.Біляк; керівник ПП «Зорепад» Жовківського району П. В.Федина; представник ТзОВ «Барком» як виробничої структури відомої фірми «Родинна ковбаска» Б. М.Садовий. Саме у цих господарствах і організаціях виробнича практика студентів факультету спеціальностей «Агрономія», «Плодоовочівництво і виноградарство», «Екологія та охорона навколишнього середовища» була організована зразково.

Виступаючі відповіли на численні запитання присутніх студентів і привселюдно виявили готовність до подальшої співпраці із факультетом агротехнологій і екології щодо забезпечення студентів місцями для якісного проходження виробничих і переддипломних практик, освоєння ними сучасних технологій вирощування польових, овочевих і плодових культур та застосування найбільш раціональних способів природокористування і охорони навколишнього середовища.

Своїми враженнями від перебування на виробничій та переддипломній практиці у кращих підприємствах аграрного сектору західного регіону України поділилися студенти Олег Кись (група Аг-61) і Володимир Квінтюк (По-62), Вони акцентували увагу присутніх на тому, що правильний підбір баз практичної підготовки студентів є запорукою їх подальшого професійного зростання та формування як висококваліфікованих фахівців конкретної спеціальності.

Жвавий інтерес у студентів і гостей конференції викликала інформація Андрія Сироти (Аг-41) про проходження виробничої практики у Франції і Наталі Тиховської (Аг-13сп) про проходження практики у Німеччині. Було приємно чути, що студенти-практиканти з Львівського НАУ показали високі професійні знання, працелюбність і допитливість, і тим самим підтвердили позитивний імідж нашого навчального закладу і України.

Загальний підсумок науково-практичної конференції підвів декан факультету в. о. професора П.Д.Завірюха, окресливши конкретні завдання деканату і спеціальних кафедр щодо забезпечення якісного проходження усіх видів практик. Насамкінець були підведені підсумки загальнофакультетського конкурсу на кращий звіт і його презентацію за результатами проходження практик у 2012–2013 н. р. та нагороджено переможців. Зокрема, Грамотами деканату були нагороджені Антін Кульба (Аг-71), Катерина Андрійчук (Аг-61), Олег Кись (Аг-61), Дмитро Білець (Аг-51), Олеся Голяк (Еко-63), Ірина Форемна (По-62), Володимир Квінтюк (По-62) та інші.

Було відчутно, що учасники науково-практичної конференції – і гості, і студенти – залишилися вельми вдоволеними з відкритого і конкретного спілкування на цьому традиційному для факультету щорічному дійстві.