Для студентів факультету агротехнологій і екології (групи Аг-23ск і Аг-24ск) 4-5 квітня 2017 р. були проведені заняття з карантину рослин у філіалі кафедри генетики, селекції та захисту рослин – ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», що знаходиться за адресою: вул. Вітовського, 18, м. Львів.

Студенти мали можливість ознайомитися з структурою і функціями фітосанітарної служби та фітосанітарної лабораторії, видами лабораторних експертиз підкарантинних матеріалів і специфікою їх проведення. Провідні спеціалісти лабораторії з ентомології, фітогельмінтології, гербології, мікології, бактеріології та вірусології на практиці показали студентам особливості проведення кожного з видів експертиз. Студенти мали можливість ознайомитися з сучасним обладнанням відповідних лабораторій і сферою його застосування. Працівники лабораторії люб’язно відповіли на всі питання, що виникали у студентів під час практичного заняття.

Висловлюємо щиру подяку директору ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія» Надії Миколаївні Кіш, завідувачу відділу фітосанітарних експертиз обласної фітосанітарної лабораторії Оксані Богданівні Калагурці та всім провідним спеціалістам за допомогу у практичній підготовці студентів факультету агротехнологій і екології.