27–29 квітня 2017 року на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького відбувся Міжнародний форум з підтримки фермерства «АГРОПОРТ Захід Львів 2017», який зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору, а також промоцію виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Львівської області. У роботі форуму взяли участь представники профільних міністерств і відомств, органів місцевої влади, делегації з 17 країн, виробники аграрної продукції, представники громадських організацій та бізнесу. Захід проводиться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації.

Участь у заході взяли: Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, голова Львівської ОДА Олег Синютка, директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, ректор Львівського національного аграрного університету, Заслужений діяч науки і техніки України, академік НААНУ Володимир Снітинський, агровиробники, представники іноземних делегацій. Також представниками від Львівського національного аграрного університету були декан економічного факультету, професор Ярослав Янишин, доценти кафедри фінансів, банківської справи та страхування Галина Марків, Руслана Содома, Андрій Колодій, студенти економічного факультету.

Під час першого дня форуму, який був присвячений темі «Інвестиційний клімат українського АПК», обговорювалося ефективність залучення фінансування сільського господарства Львівської області, а також можливості використання проектів міжнародної технічної допомоги для всіх аграріїв України. На другий день форуму розглядали питання глобальних змін клімату та організації адаптаційних заходів в сільському господарстві Західної України. В якості експертів виступали керівники галузі та виробники, консультанти ОБСЄ, профільні інститути, а також представники страхових компаній, сертифікаційних організацій, фінансових та міжнародних громадських установ.

Також родзинкою ювілейного АГРОПОРТу у Львові стала Церемонія нагородження відкритою премією AGROPORT AWARDS, в якій спільно з керівництвом області були відзначені кращі сільськогосподарські виробники та виробники харчової промисловості Львівщини.

Участь у міжнародних форумах дає можливість розвинути свій виробничий потенціал, налагодити нові ділові контакти, об’єднати усі інтелектуальні можливості.