6-7 квітня 2017 року на базі національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного аграрного університету було проведено ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Нетрадиційні і поновлювані джерела енергії як альтернативні первинним джерелам енергії в регіоні».

Перше пленарне засідання було проведено 6 квітня у залі вченої ради НУ «Львівська політехніка». Головою пленарного засідання був д.т.н., професор Національного університету «Львівська політехніка» Йосип Степанович Мисак – провідний науковець інституту енергетики та систем керування.

Друге і третє пленарні засідання також відбулись у цей день. Головами засідань були: Ярослав Федорович Шпак, президент Асоціації «ПЕК Львівщини, та Іван Герасимович Войтович, професор Національного лісотехнічного університету України.

Четверте пленарне засідання відбулось у залі вченої Львівського національного аграрного університету 7 квітня під головуванням першого проректора ЛНАУ, професора Віталія Мефодійовича Боярчука. Учасники конференції також відвідали лабораторію відновлюваної енергетики та енергозбереження кафедри енергетики факультету механіки та енергетики ЛНАУ.

Засідання відбувались у дружній, творчій атмосфері. Всі учасники конференції, а це понад 70 осіб, засвідчили значну позитивну динаміку розвитку галузі відновлюваної енергетики, що свідчить про правильну стратегію розвитку паливно-енергетичного комплексу України.