На землевпорядному факультеті у Львівському національному аграрному університеті 11 листопада відбувся захід профорієнтаційного спрямування «Ярмарок професій». У заході взяли участь студенти-випускники факультету і провідні фахівці землевпорядної галузі Львівської області. На запрошення кафедр факультету відгукнулись керівники провідних установ Західного регіону України, зокрема: заступник начальника управління Держгеокадастру у Львівській області І.М. Падляк, директор ДП «Львівський інститут землеустрою» О.В. Худий, директор Львівської Регіональної філії центру ДЗК М.З. Ільчишин, начальник відділу Держгеокадастру у м. Львові А.Л. Бережницький, начальник відділу ринку землі управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради О.М. Ковалишин, начальник відділу землеустрою управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради І.М. Трусь, начальник відділу Держгеокадастру у Радехівському районі Т.В. Калита, начальник відділу Держгеокадастру у Жидачівському районі С.Б. Скрип, начальник відділу експлуатації водогосподарських систем облводоресурсів О.А. Цюра.
Мета заходу – особисте знайомство студентів-випускників з роботодавцями та вакансіями, які вони пропонують. Адже саме на студентські роки випадає найбільш відповідальний момент в житті молоді – вибір майбутньої професії, який має кардинальне значення для всього подальшого життя. Для цього недостатньо порад батьків, викладачів, друзів, тут необхідна допомога кваліфікованих фахівців, адже вибір професійного шляху – це відповідальний крок.
Студенти-учасники заходу переглянули презентації представників від виробництва, на власні очі побачили, що професій, пов’язаних із землевпорядкуванням, буває безліч і обирати слід обачно.
В рамках заходу присутніх привітав та ознайомив з умовами проведення ярмарку декан землевпорядного факультету д.е.н., професор М.Г. Ступень. Він також передав вітання і побажання плідної роботи від ректора Львівського національного аграрного університету, академіка НААНУ В.В. Снітинського. Ректор підкреслив роль землевпорядної служби в сьогоднішніх умовах реформування АПК.
Фахівці від виробництва ознайомили присутніх з умовами і специфікою роботи та практичною частиною діяльності підпорядкованих їм підрозділів. Був представлений також пілотний проект «Мій перший кар’єрний крок».
В кінці заходу виступили завідувачі кафедр землевпорядного факультету, які запропонували кращим студентам спробувати себе на викладацькій роботі, вступити до аспірантури, взяти участь в темах, пов’язаних з держбюджетним фінансуванням у землеустрої.
Виступив також М.С. Богіра, який на власному прикладі розповів про багатогранність нашої професії. Він після завершення університету розпочав діяльність від начальника відділу земельних ресурсів, займав різні посади на обласному і районному рівнях, а на сьогодні є професором на одній із кафедр факультету.
В результаті подібних заходів студенти отримують можливість пройти стажування, а землевпорядні організації добирають для себе кваліфікованих фахівців. Таким чином, відбувається насичення галузей кадрами, затребуваними на ринку праці.
До речі, всі представники від виробництва і завідувачі кафедр факультету, які взяли участь в заході – колишні випускники землевпорядного факультету різних років навчання. А це дає підстави сьогоднішнім випускникам ще раз переконатись у правильності вибору своєї професії.