18 травня 2016 року розпочинає свою роботу Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція молодих вчених «Використання й охорона земельних ресурсів: актуальні питання науки та практики». Конференція проходить з ініціативи землевпорядного факультету Львівського національного аграрного університету й підтримується Міністерством освіти та науки України. Співорганізаторами конференції є представники вітчизняних та зарубіжних вищих навчальних закладів: Національного університету біоресурсів і природокористування України (Україна), Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва (Україна), Вищої інженерійно-економічної школи в Жешуві (Польща), Латвійського сільськогосподарського університету (Латвія), Університету Александраса Стульгінскіса (Литва), Державного аграрного університету Молдови (Молдова), Білоруської державної сільськогосподарської академії (Республіка Білорусь). Львівський національний аграрний університет, який організовує Інтернет-конференцію, у цьому році відзначає 160 років з дня заснування рільничої школи в Дублянах, котра мала на меті сприяти подальшому вдосконаленню сільськогосподарського виробництва на основі проведення наукових експериментів і дослідів, і заклала надійні підвалини під майбутню будівлю сільськогосподарської науки та освіти в Галичині. Дослідження питань раціонального використання земельних ресурсів у сільському господарстві в стінах нашого університету розпочато на початку ХХ століття науково-педагогічними працівниками тодішньої Вищої рільничої школи в Дублянах. Саме у цей період вивчались питання рільничої меліорації та впливу рільництва на стан ґрунтового покриву, а першим дослідником ерозії ґрунтів і протиерозійних меліорацій у Польщі можна вважати Станіслава Баца – професора, який перші свої дослідження ерозії ґрунтового покриву розпочав саме на полях сільськогосподарської академії в Дублянах.
З 1947 році в Львівському сільськогосподарському інституті розпочато підготовку фахівців із землевпорядкування. З цього періоду почалось зародження наукової школи землевпорядкування в Західному регіоні України, яка продовжує свою діяльність до сьогодні.
Шановні колеги! Вітаємо всіх учасників Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених «Використання й охорона земельних ресурсів: актуальні питання науки та практики». Бажаємо усім учасникам цікавого та пізнавального обміну досвідом, який буде джерелом наступних наукових досліджень у сфері землекористування.
З повагою, організаційний комітет.


newszem18.05.16.JPG
Attachments:
FileОписFile size
Download this file (Programa_konf_2016.12.05.pdf)Programa_konf_2016.12.05.pdf 588 Kb
Download this file (Konf_LNAU_18.05.2016.pdf)Konf_LNAU_18.05.2016.pdf 5244 Kb