У перший весняний день 2014 року Львівський національний аграрний університет гостинно запросив майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків на зустріч із колективом навчального закладу.

У цей непростий для нашої країни час за рішенням академічної спільноти усі заходи в університеті розпочинаються із вшанування Небесної сотні. Тому прологом зустрічі став виступ Народної хорової капели «Джерела Розточчя» ЛНАУ, яка виконала «Молитву до Богородиці» на слова Т. Шевченка, а в пам’ять про самопожертву новітніх українських Героїв прозвучала лемківська народна пісня «Гей, пливе кача по Тисині» та пісня на слова Б. Лепкого «Чуєш, брате мій…». Після хвилини мовчання хор виконав український релігійний гімн «Боже великий, єдиний…»

Одним із найважливіших чинників євроінтеграційних устремлінь українського суспільства назвав ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський якісний розвиток вищої освіти, яка, щоби виконати своє високе призначення, нині має, зберігаючи найкращі національні надбання та традиції, інтегруватися в світовий та європейський освітній простір. ЛНАУ дає своїм випускникам освіту європейського рівня, про що свідчать схвальні відгуки з тих установ, підприємств, агрофірм, де вони плідно працюють, примножуючи славу альма-матер. «Сьогодні наш університет очікує на молоде та сильне поповнення, нову когорту майбутніх аграріїв, які свідомо оберуть для себе одну із найдревніших та найшляхетніших професій, які пов’язані із землею та хліборобською працею,» – звернувся до майбутніх абітурієнтів, якими цього дня була переповнена актова зала нашого навчального закладу, ректор Володимир Васильович Снітинський. Далі, ознайомлюючи аудиторію із університетом, він розповів про найважливіші віхи в історії нашого аграрного ВНЗ, який через 2 роки святкуватиме своє 160-річчя, а також про особливості організації навчально-виховного процесу на сучасному етапі, зокрема охарактеризував структуру університету, здобутки наукової роботи, міжнародні зв’язки та гранти, назвав високі нагороди, які упродовж багатьох років здобуває наш навчальний заклад на міжнародних фахових та освітянських виставках та в рейтингових конкурсах.

Завершуючи свій виступ, Володимир Васильович зазначив, що кожен, хто поєднає свою долю із Львівським національним аграрним університетом, не тільки матиме змогу отримати високі фахові знання та практичні навики, а повною мірою зможе розвинути свій інтелектуальний та духовний потенціал, адже наш університет – це спільнота, в якій передусім плекають та шанують людську гідність, високі християнські цінності та патріотичні переконання.

Петро Данилович Завірюха, декан факультету агротехнологій та екології, у своєму виступі підкреслив, що він пишається ЛНАУ і ніколи не шкодував, що у далекому 1967 році став студентом саме Львівського сільськогосподарського інституту, як тоді називався наш навчальний заклад, а обраний фах агронома став професією усього його життя. «За свою 42-х річну роботу у вищій школі я побував у багатьох ВНЗ аграрного профілю України і за кордоном. Однак, саме у Дублянах студентське містечко визначається зручністю та умілим поєднанням навчальної і соціально-побутової інфраструктури, належними умовами проживання і дозвілля для студентів. Для батьків надзвичайно важливо знати про зручність доїзду і можливості якісного харчування. Завдяки роботі виробничого сектору університету харчування для студентів у буфетах і їдальні навчального закладу здешевлене. А те, що студенти ЛНАУ є у командах майстрів з різних видів спорту, підтверджує великі можливості для вдосконалення спортивної майстерності,» – відзначив  Петро Данилович.

Детально та ґрунтовно охарактеризував умови навчання, можливості працевлаштування випускників та усі напрями, за якими можна здобути освіту на факультеті, декан економічного факультету Я.С. Янишин.

Про сучасне та якісне оснащення навчального процесу у ЛНАУ розповів декан факультету механіки та енергетики Степан Йосипович Ковалишин, відзначивши лабораторії мехатроніки, електронного обладнання і комп’ютерної діагностики, відновлюваних джерел  енергії та інші. На його думку, високі результати міжнародної співпраці в університеті, зокрема на факультеті, сьогодні дають нашим студентам добрі можливості щодо отримання якісних сучасних знань, зокрема через проходження практики  за кордоном та навчання з отриманням другого диплому в закордонних ВНЗ, зокрема в Польщі.

На актуальність землевпорядного фаху та високі відгуки про випускників університету звернув увагу у своєму виступі декан землевпорядного факультету Михайло Григорович Ступень. Усіх креативних  молодих людей запросив на один із найбільш творчих факультетів університету, де навчають архітекторів, дизайнерів та будівельників, декан факультету будівництва та архітектури Андрій Васильович Мазурак.

Із умовами цьогорічного вступу детально ознайомила усіх присутніх відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Володимирівна Грицина.

Доповідачі, які виступали у цей день, особливо наголошували, що для майбутніх вступників відчиняються не тільки двері навчальних аудиторій, кабінетів і лабораторій, оглянути які після урочистості запропонували гостям декани факультетів, а й щирі серця усіх працівників ЛНАУ. Університетська родина чекає на майбутніх студентів та уклінно запрошує усіх, хто хлібом насущним хоче дарувати людям повсякденну радість, хто,  свою працю прагне посвятити рідній землі, щоби плекати та берегти її  для прийдешніх поколінь.