Роки летять і віддаляють кожного з нас від Альма-матер. Проте час не може забрати спогади, що нагадують про найкращий період у житті – навчання у Львівському національному аграрному університеті.

Традиційно, в останню суботу травня, а саме 27 травня 2016 року у Львівському національному аграрному університеті відбулося незабутнє свято – зустріч із випускниками ювілейних років. Університет гостинно зустрічав випускників 1957, 1962, 1967, 1972, 1977, 1982, 1987, 1992, 1997, 2002, 2007, 2012 років.

Академічну громаду, випускників та гостей привітав ректор ЛНАУ, академік Національної академії аграрних наук України та Академії вищої школи України, професор В.В. Снітинський. У своєму виступі Володимир Васильович розповів про славну історію університету, який нещодавно відзначив своє 160-річчя від дня заснування, а також представив презентацію  про сучасний стан та перспективи розвитку усіх факультетів, наукові досягнення.

Далі хвилиною мовчання усі присутні в залі вшанували пам'ять ректора Львівського сільськогосподарського інституту 1960–1988 років Михайла Тимофійовича Гончара.

Подарунком від великої університетської родини, який повернув випускників у світ молодості і студентської дружби, стали виступи творчих колективів ЛНАУ: Народного духового оркестру університету, який перед головним входом вітав всіх маршем (художній керівник – керівник Назар Банга); Народного ансамблю танцю «Первоцвіт» (художній керівник – Заслужений працівник культури України Побєда Харісов); Народного дівочого вокально-інструментального ансамблю «Берегиня» (художній керівник – заслужений працівник культури України Іван Качкевич); Чоловічого вокального ансамблю Народної хорової капели «Джерела Розточчя» (художній керівник – Марія Мандзак); Народного ансамблю «Троїсті музики» (художній керівник – Степан Вус); вокалістів – Сергія Нікіфоряка, Христини Мозуль, Марти Павлів, Христини Зозулі, Михайла Іващенка.

В актовому залі лунали прекрасні пісні, запальні танці звеселяли серця наших випускників, від радості зустрічі у багатьох на очах бриніли сльози. Опісля теплих виступів колективів відбулося спільне виконання гімну ЛНАУ та побажання випускникам успіхів у роботі та усіх починаннях, а найголовніше –  мирного неба над Україною, щедрого врожаю на землі.

У всіх випускників та гостей була нагода спільно з колективом Львівського національного аграрного університету вшанувати людину, з чиїм ім’ям безпосередньо пов’язано становлення та розбудова навчально-наукового сільськогосподарського комплексу у Дублянах в ХХ столітті. Михайло Тимофійович Гончар – видатний діяч аграрної освіти і науки, багатолітній ректор Львівського сільськогосподарського інституту (1960–1988 рр.), справи його рук і сьогодні приносять щедрі плоди. Його учні і послідовники зібралися в цей день на подвір'ї  університету, аби згадати його добрим словом та зберегти пам'ять в прийдешніх поколінь встановленням Меморіальної дошки на головному корпусі університету, який він збудував.

Ректор ЛНАУ В.В. Снітинський урочисто відкрив Меморіальну дошку, опісля її посвятив капелан ЛНАУ о. Іван Венгрин. На відкритті пам’ятної дошки виступали завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин Петро Данилович Завірюха, к.е.н., доцент Василь Костянтинович Здоровик, а також вдова  Михайла Гончара Лариса Іллінічна Гончар. Усі вони поділилися своїми спогадами та подякували всім присутнім.

Випускники ювілейних років розбіглися по рідних факультетах та кафедрах, аби ще хоч на хвилинку відчути себе студентами та пережити ті щасливі та радісні миті, згадати свої найкращі студентські роки. Кажуть, що найкращі інвестиції – це інвестиції у спогади, тож хай згадка про зустріч у ЛНАУ стане для усіх випускників-ювілярів найбагатшою на враження сторінкою в літописах їхнього життя.