12 жовтня 2017 року у Львівському НАУ на площі біля пам’ятника національному героєві України С. Бандері відбулося віче «За Україну, за її волю», присвячене Дню Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва, 75-тій річниці створення УПА, Дню захисника України. Розпочався патріотичний захід молебнем до Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки і захисниці українського народу з часів славного козацтва до сьогодення. Молебень відправив капелан ЛНАУ о. Іван Венгрин у супроводі духовного співу Народної хорової капели «Джерела Розточчя». Університетська спільнота, яка зібралася на віче, молилася за усіх захисників України: і тих, які вже стали небесними ангелами, і тих, які є серед нас, і тих, які сьогодні мужньо захищають Україну від московського окупанта на сході країни.

Урочисто під мелодію стрілецької пісні «Чуєш, брате мій» було покладено квіти від студентів та працівників ЛНАУ до пам’ятного знака Небесній Сотні та Героєві України Анатолію Жаловазі і пам’ятника Степану Бандері.

Віче відкрив в.о. ректора ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Снітинський, який провів екскурс у історію величного Дня Покрови Пресвятої Богородиці: «Цей день завжди був нашим великим святом, але до його відзначення на загальнодержавному рівні Україна йшла довгим й тернистим шляхом. Безпрецедентні зразки мужності та відваги наших вояків на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави, і тепер це свято стало символом української військової звитяги. Наше віче не випадково зібралося біля пам’ятника провідникові українського національно-визвольного руху Степанові Бандері, бо цього року ми відзначаємо 75-річчя від часу створення УПА – армії нескорених, які з ім’ям Степана Бандери на устах повстали проти двох найпотужніших світових тоталітарних систем ХХ ст.». Володимир Васильович з гордістю назвав імена викладачів та студентів, які з часу Революції Гідності та неоголошеної війни на Сході стали на захист України: Ігор Флис, Орест Грех, Руслан Новосад, Назар Дуда, Василь Пелиш, Юрій Пелещак, Олег Облочинський, Олег Дубовий, Орест Рись. Було вручено грамоти та подяки учасникам бойових дій в зоні АТО: майору запасу Збройних Сил України, доценту кафедри машинобудування Ігорю Флису, старшому викладачеві кафедри іноземних мов Оресту Греху та волонтеру, к.т.н, доценту кафедри сільськогосподарських машин Зеновію Гошку.


Студенти, викладачі, працівники нашого університету з часу подій Майдану, Революції Гідності, неоголошеної війни в зоні АТО були і є активними волонтерами, які допомагають воїнам на передовій. Наші бійці з передових позицій в подяку передали університету національні прапори України з іменними підписами учасників АТО і з побажаннями берегти Україну. Прапори від 76 механізованої бригади, 56 артилерійської бригади, а також від 28 окремої Гвардійської механізованої бригади, яка зараз перебуває в зоні АТО, урочисто вручили в.о. ректора Володимиру Снітинському як символ боротьби і свободи. Грамотами за волонтерську діяльність та активну громадську позицію були нагороджені творчі студенти-активісти, які двічі були на передових позиціях Донеччини із волонтерською допомогою від усіх факультетів та творчою програмою на Різдво та Великдень, які везли пісню, слово, молитву, виставу: Анастасія Глущук, Христина Зозуля, Михайло Дорош, Галина Феденишин (економічний факультет), Ольга Химин, Олексій Качмар, Христина Ярема, Микола Петричко (факультет агротехнологій і екології), Віктор Аторвін, Анастасія Барчук, Олег Черчович, Сергій Дубина, Орест Рись (факультет будівництва та архітектури), Юрій Лісковецький (землевпорядний факультет), Сергій Хамець (факультет механіки та енергетики), а також капелан університету о. Іван Венгрин та керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар.

Усіх студентів та викладачів із Днем захисника України привітали доцент каф. машинобудування, учасник бойових дій в зоні проведення АТО 2015–2016 рр., майор запасу Збройних Сил України Ігор Флис та к.т.н, доц. кафедри сільськогосподарських машин, волонтер Зеновій Гошко.

Із закликом бути активним у житті, не байдужим до історії рідної держави, любити Україну та бути патріотом своєї землі виступив студент факультету будівництва та архітектури Віктор Аторвін.

Святкового настрою додали учасникам патріотичного заходу виступи  Народного ансамблю «Троїсті музики» (керівник С. Вус), Чоловічого вокального ансамблю (керівник М. Мандзак), Христини Зозулі та Михайла Іващенка (студенти економічного факультету).

Завершилося віче словами капелана університету о. Івана Венгрина, який закликав нести віру та любов до Бога, України, як найвищий дар, та духовним гімном «Боже, великий, єдиний».