Перший день листопада 2017 року у Львівському НАУ розпочався у храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого Божественною літургією із поминальною панахидою. У спільній молитві викладачі, студенти, співробітники університету віддали шану усім героям, які боролися за волю України: Січовим Стрільцям, воїнам УПА, Небесній Сотні, бійцям, що загинули в зоні АТО, а також пом’янули покійних працівників ЛНАУ, колишнього ректора ЛСІ М.Т.Гончара, рідних і близьких. Було покладено квіти і запалено лампадки біля пам’ятника С. Бандері, меморіальної дошки М.Т. Гончареві та на могилах співробітників ЛНАУ.

Як свідомі українці і патріоти свого краю, ми не маємо права забувати сторінки історії становлення нашої державності. У актовій залі ЛНАУ відбувся патріотичний захід, присвячений подіям 1 листопада 1918 року у Львові від «Листопадового чину» до утворення Західноукраїнської народної республіки. Розпочався захід стрілецьким гімном «Ой у лузі червона калина» у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя».

У події героїчного минулого студенти та викладачі повернулися завдяки лекції та мультимедійній презентації на тему «ЗУНР – важливий етап українського державотворення», яку прочитав к.істор.наук, доц. кафедри українознавства І.В. Баран.

Спогадом про славне стрілецьке військо стали стрілецькі пісні, які майстерно виконали Народна хорова капела «Джерела Розточчя» та чоловічий вокальний ансамбль під керівництвом М. Мандзак. Кожного серця торкнулися пісні у виконанні Христини Зозулі – «Кленова балада», Марти Павлів – «Стрілецький романс». Історія пройшла перед глядачем у фото-презентації, рядках поезії Б. Стельмаха «Стрілецькі могили», в історичному екскурсі лекції.

Завершальним акордом патріотичного заходу стало спільне виконання духовного гімну «Боже, великий, єдиний», що є символом стійкої віри в Україну та надії на мир і спокій у нашій державі.