17 березня 2018 року у Львівському національному аграрному університеті відбувся IV Всеукраїнський фестиваль народної та сучасної хореографії «Весняний первоцвіт». Організований фестиваль Львівським відділенням Національної спілки хореографів України, відділом культури і туризму Жовківської РДА та Львівським національним аграрним університетом з метою популяризації сучасної та народної хореографії, розвитку сільських колективів, естетичного виховання дітей та молоді. Цьогорічний фестиваль скликав понад 30 хореографічних колективів із сіл та містечок Львівщини, а  також завітали на цей захід дитячі ансамблі із Галича, Крилоса, Липівців Івано-Франківської області.

Урочисто відкрила фестиваль керівник відділу культури і туризму Жовківського РДА Галина Фесюк, яка побажала мистецького росту колективам, успіхів усім юним учасникам та щиро подякувала ректорові ЛНАУ, академіку НААНУ Володимирові Снітинському за дієву підтримку усіх мистецьких заходів, спрямованих на естетичний та духовний розвиток української молоді. Директор фестивалю, голова Львівського відділення Національної спілки хореографів України Побєда Харісов подякував усім керівникам колективів та батькам за те, що сприяли участі дітей у фестивалі, творчу співпрацю і презентацію хореографічних досягнень. З привітальним словом звернулася до учасників свята керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар, яка побажала розквіту «маленьким первоцвітикам», здоров’я, радості і творчих успіхів.

Оцінювало колективи журі у складі: голови – Народного артиста України, головного балетмейстера Львівського національного академічного театру опери і балету ім. С. Крушельницької Ігоря Храмова; керівника відділу культури і туризму Жовківського РДА Галини Фесюк; провідного методиста відділу культури і туризму Жовківського РДА Оксани Войтович; викладача кафедри режисури і хореографії Львівського НУ ім. І. Франка Тараса Холова; керівника підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксани Качмар.

Усі колективи показали високий рівень виконання хореографічних номерів, естетику костюмів, цікаві постановки і були нагороджені дипломами та кубками фестивалю «Весняний первоцвіт».

Висловлюємо щиру подяку організаторам IV Всеукраїнського фестивалю народної та сучасної хореографії «Весняний первоцвіт» та бажаємо творчих успіхів усім учасникам фестивалю.