26 квітня 2018 року у Львівському національному агарному університеті відбулася зустріч радника Міністра інформаційної політики з питань міжнародної комунікації Марини Соботюк зі студентською молоддю університету.

Слід відзначити, що студентська самоврядна організація «Основа» ЛНАУ співпрацює із Студентською радою при Міністерстві інформаційної політики і була неодноразовим учасником спільних акцій, зустрічей, які спрямовані на реалізацію молодіжних ідей та проектів, що популяризують Україну в світі.

На початку зустрічі усі присутні у залі хвилиною мовчання пом’янули героїв, що загинули під час ліквідації наслідків вибуху 4 реактора Чорнобильської атомної електростанції, і тих, хто став жертвою страшної екологічної катастрофи і вже ніколи не зможе радіти життю, весні. До студентів звернувся капелан університету о. Іван Венгрин, який наголосив на тому, що ми повинні пам’ятати кожну сторінку історії і вчитися, щоб не повторювалися сумні події, а життя триває, треба жити, працювати, дякувати Богу за кожну мить спілкування, за родину, за Україну. Виконаний Народною хоровою капелою «Джерела Розточчя» твір «Христос Воскрес» ствердив віру молоді у мирне майбутнє країни.

Пісня «Молитва» у виконанні Христини Зозулі та авторська пісня «Україні» у виконанні Андрія Котишина та Назара Громика завершили концертну програму, приурочену Міжнародному Дню пам’яті Чорнобиля.

Студентам нашого університету запам’ятається спілкування із радником Міністра інформаційної політики з питань міжнародної комунікації Мариною Соботюк, яка озвучила причину своєї зустрічі із молоддю.  Марина Соботюк ознайомила присутніх із напрямками роботи Міністерства, розповіла про співпрацю із Студентською радою при Міністерстві, членом якої є студентка економічного факультету Львівського НАУ Софія Руданецька. Та основною метою зустрічі стала презентація художньо-документальної стрічки «Дякую», прем’єрний показ якої відбувся 19 грудня 2017 року в Києві за участі міністрів Кабінету Міністрів, представників Адміністрації Президента, Посла Японії в Україні, дипломатичного корпусу іноземних держав, лідерів громадської думки, креативної молоді.

Нагода побачити цю стрічку випала теж студентам ЛНАУ. Після перегляду фільму було жваве обговорення побаченого та основної мети створеного проекту – показати світові, що Україна цікава, привітна, яскрава, ресурсна та гостинна! Військові дії закінчаться, і Україну в світі повинні пізнавати саме з позитивної точки зору.

На зустріч прибула депутат Львівської міської ради фракції «Громадський рух «Народний контроль» Анна Мармуляк, яка разом із Софією Руданецькою представили реалізований проект Міністерства інформаційної політики «Народжені у вишиванці». Маленькі вишиванки для новонароджених діток вручили Марині Соботюк, яка відправить їх у пологові будинки зони АТО на Сході України.

Радник міністра Марина Соботюк, депутат Львівської міської ради Анна Мармуляк, представники Студентської ради при Міністерстві відвідали музеї Степана Бандери та історії університету, ознайомилися із діяльністю університету у напрямку «Національно-патріотичне виховання студентської молоді» та студентської самоврядної організації «Основа».

Результатом  зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю Львівського національного аграрного університету та ССО «Основа» із Міністерством інформаційної політики України.

Від імені ректора ЛНАУ, академіка НААНУ Володимира Снітинського та студентської молоді університету щиру подяку за представлену стрічку «Дякую» раднику Міністра інформаційної політики з питань міжнародної комунікації Марині Соботюк висловили керівник відділу з організації виховної роботи студентів університету Оксана Качмар, капелан університету о. Іван Венгрин, голова ССО «Основа» Віктор Аторвін та представник студентської ради Софія Руданецька.