Українська асоціація молодих фермерів при підтримці Міністерства аграрної політики та продовольства України реалізує Програми стажування студентів аграрних навчальних закладів на базі сільськогосподарських підприємств Данії, Швеції, Фінляндії та Норвегії.

Мета програм – формування сучасного кадрового потенціалу для вітчизняного сільськогосподарського виробництва, сприяння розвитку міжнародної співпраці, культурного обміну та прискорення процесів євроінтеграції у аграрній сфері.

Напрями стажування: практика з свинарства, скотарства, птахівництва, вівчарства, конярства, ведення хутрового господарства, тепличного господарства, робота з польовими культурами тощо.

Термін стажування 6 – 18 місяців.

Умови стажування

Між студентом та фермером укладається трудовий договір, на підставі якого стажер отримує дозвіл на роботу та проживання в країні стажування. Прибувши на місце стажування, студент реєструється фермером як платник податків та забезпечується медичною страховкою на період роботи, що дає йому право на легальне перебування та роботу у відповідній країні. Студенти користуються пільгами при сплаті податків. Відповідно до технологічного процесу можлива, обумовлена контрактом, наднормова робота за додаткову платню. Оплата праці здійснюється фермером шляхом перерахування коштів на банківський рахунок студента. Згідно трудового договору, стажер має право на відпустку та підвищення заробітної плати кожні 6 місяців. Вартість проживання та харчування окремо фіксуються у трудовій угоді. Умови стажування можуть не суттєво змінюватись, в залежності від країни проходження практики.

Програми стажування розраховані на студентів наступних напрямів підготовки: агрономія, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, захист рослин, технології виробництва і переробки продукції рослинництва, ветеринарна медицина та організація та технологія ведення фермерського господарства.

Вимоги до учасників:

  • вік від 18 до 29 років;
  • володіння англійською мовою на розмовному рівні (обов’язкова наявність сертифікату про проходження мовних тестів KET на рівні А2 або IELTS на рівні 3.0).

Участь у програмах практичної підготовки платна. Вартість включає: оплату послуг партнерських організацій, витрати на оформлення документів та переклади. Додатково оплачуються: робота візового центру, консульський збір посольства або служби імміграції, послуги страхування тощо.

Українська асоціація молодих фермерів здатна забезпечити близько 700 місць на рік для проходження практики.

Детальна інформація:

Галина Бурова, керівник проектів громадської організації «Українська асоціація молодих фермерів»
вул. Басейна, 2, поверх 2, офіс 1
Житомир, 10014, Україна
Тел.: +38 097 297 27 27
Факс: +38 094 711 51 56
E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Url: 

Attachments:
FileОписFile size
Download this file (Предложение для вузов.doc)Предложение для вузов.doc 54 Kb