25 травня 2016 року на базі Львівського національного аграрного університету пройшла Університетська студентська олімпіада з економічних дисциплін між студентами коледжів Західного регіону України. Участь в олімпіаді взяли представники 17 коледжів, а саме: Вишнянського коледжу, Тлумацького коледжу, Івано-Франківського коледжу, Горохівського коледжу, Стрийського коледжу, Золочівського коледжу, Львівського кооперативного коледжу економіки і права, Дрогобицького механіко-технологічного коледжу, Львівського коледжу харчової та переробної промисловості, Шацького коледжу ім. В.В. Сулька, Млинівського коледжу, Самбірського технікуму економіки та інформатики, Червоноградського гірничо-економічного коледжу, Прикарпатського лісогосподарського коледжу, Львівського техніко-економічного коледжу та Хмельницького торговельно-економічного коледжу. Загальна кількість учасників олімпіади сягала понад 66 студентів.

З вітальним словом виступив ректор, академік НААН України Володимир Васильович Снітинський, який відзначив необхідність розширення можливостей студентів отримувати сучасні знання і набувати актуальні практичні навички з економічних спеціальностей. Про історію розвитку економічного факультету, його досягнення та подальші перспективи розповів декан факультету, в. о. професора Ярослав Степанович Янишин. Зокрема, було відзначено давні традиції підготовки фахівців економічного профілю на факультеті, міжнародне співробітництво викладачів факультету із ВНЗ Європи та можливості студентів проходити практику в країнах центральної і північної Європи. Із організаційними питаннями проведення олімпіади виступила заступник декана економічного факультету, доцент Галина Володимирівна Брик.

Олімпіада була проведена у формі комп’ютерного тестування в системі MOODLE з таких економічних дисциплін: «Економіка підприємства», «Бухгалтерський облік», «Фінанси», «Економічна теорія», «Менеджмент», «Маркетинг». Проведення олімпіади показало високі знання учасників. Провівши детальний аналіз результатів теоретичного туру, журі відзначило переможців олімпіади дипломами першого, другого та третього ступеня, а також грамотами у п’яти номінаціях.

Викладачі коледжів, які супроводжували учасників олімпіади, відвідали семінар, проведений представником DATA LAB AGRO Україна Христиною Кузнєцовою на тему «Pantheon Farming ERP для навчального процесу ВНЗ III та IV рівнів акредитації», та були відзначені сертифікатами.

В рамках проведення олімпіади викладачі і студенти коледжу ознайомилися із матеріально-технічною базою ВНЗ, а також відвідали музей історії ЛНАУ, музей Степана Бандери та музей імені професора Євгена Храпливого.

Загалом під час олімпіади панували робочий настрій, доброзичлива атмосфера і дух змагальності в досягненні високих результатів.