10 жовтня пройшла спортивно-військова естафета серед збірних команд факультетів та коледжів ЛНАУ. Вперше у змаганнях взяли участь команди Золочівського, Вишнянського, Екологічного, Горохівського, Стрийського коледжів.

У супроводі козацького маршу команди вишикувалися для початку змагань. Головний секретар змагань Юрій Самковський прозвітував про готовність учасників до змагань. Відкрив спортивно-військову естафету в.о. ректора ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Снітинський, який привітав усіх присутніх з прийдешнім Днем захисника України, побажав мирного неба, успіхів у навчанні та добрих результатів у змаганнях.

Програма естафети охоплювала 9 видів змагань. У підтягуванні на поперечині від кожної команди взяли участь по троє чоловіків, серед яких один викладач. Перше місце виборола команда факультету будівництва та архітектури, яка в сумі підтягнулась 72 рази. Друге місце посіли відразу три команди, які підтягнулись по 70 разів: команда факультету агротехнологій і екології, команда факультету механіки та енергетики, команда Екологічного коледжу ЛНАУ. Найкращими у цій дисципліні були студент Екологічного коледжу Олександр Бобрієнко, який підтягнувся 32 рази, та студент факультету будівництва та архітектури Богдан Пушкарук (Буд-51) – 31 раз.  Доцент кафедри інформаційних технологій економічного факультету В.В. Бойко з результатом 25 підтягувань був кращим серед професорсько-викладацького складу.

У змаганнях з виходу силою на поперечині взяли участь по три чоловіки від кожної команди. Найкращий результат продемонструвала команда факультету механіки та енергетики – 43 виходи силою, на другому місці з мінімальним відставанням – 42 виходи силою – команди факультету будівництва та архітектури та землевпорядного факультету.

Дуже цікаво та напружено проходили вправи підйом переворотом на поперечині, у яких брало участь по два представники. Кращою була команда землевпорядного факультету – 42 рази. На другому місці – факультет будівництва та архітектури – 37 разів, лише на один підйом переворотом менше у команди факультету механіки та енергетики – 36 разів. Відмінно виступив у цій дисципліні студент землевпорядного факультету Олександр Литвин (ЗВ-21), який зробив 26 підйомів переворотом.

В змаганнях на рукоходах кращою була команда факультету будівництва та архітектури з результатом 53,90 секунд. Друге місце в команди землевпорядного факультету – 54,14 с. Третє місце виборола команда факультету механіки та енергетики – 55,30 с.


У метанні гранати брали участь по три учасники, серед них викладач та студентка. Переможець визначався за найкращим загальним метражем. Перше місце у команди факультету будівництва та архітектури – 117,2 м. На другому місці команда землевпорядного факультету з результатом 116,95 м. Третє місце у збірної Екологічного коледжу. Серед студенток кращою була представниця Екологічного коледжу Галина Микулин з результатом 39,4 м. Серед студентів далі за всіх метнув гранату магістр факультету механіки та енергетики Павло Закашевський – 54,1м.

Дуже емоційно і цікаво проходили змагання з перетягування линви. В складі команд було сім студентів та три представники професорсько-викладацького складу. Змагання проводились за олімпійською системою, з вибуванням. Кожна сутичка йшла до двох перемог. В запеклій боротьбі кращою стала команда факультету будівництва та архітектури. На другому місці – команда Горохівського коледжу ЛНАУ. Третє місце у факультету агротехнологій і екології.

Найшвидшою в естафеті з протигазами була команда Екологічного коледжу ЛНАУ з результатом 57,12 секунд. На другому місці – землевпорядний факультет (58,86 с). Третє місце у Вишнянського коледжу ЛНАУ (60,04 с). Слід відзначити, що усі учасники продемонстрували відмінну швидкість, але припускались помилок при зніманні та складанні протигазів.

В естафеті «прогулянка фермера» по п’ять учасників від кожної команди переносили колоди на 20-метрову відстань. Загальна відстань складала 100 м. Найшвидше та найзлагодженіше діяла команда факультету механіки та енергетики, яка перемогла з результатом 25,63 с. Друге місце у команди факультету будівництва та архітектури – 26,8 4 с, на третьому місці з результатом 29,14 с команда економічного факультету. Найкращий час серед усіх учасників продемонстрував доцент кафедри енергетичних систем М.О. Гошко.

Закривали естафету змагання з розбирання та збирання автомата АК-74. Найкращий результат у сумі в студента землевпорядного факультету Андрія Льоди (ЗВ-72) – 30,14 секунд. Друге місце у студента факультету будівництва та архітектури Миколи Кота (Арх-41) – 30,21 с. Третім був студент економічного факультету Роман Москаль (БТБ-51) – 36,18 с.

Нагородження команд проводилося на університетському вічі, присвяченому Дню Покрови Пресвятої Богородиці, Дню козацтва, 75-тій річниці створення УПА, Дню Захисника України. В загальному підсумку І місце і кубок отримала команда факультету будівництва та архітектури, ІІ місце – команда факультету механіки та енергетики, ІІІ місце – команда землевпорядного факультету.

Щира подяка за допомогу в організації і формуванні збірних команд факультетів викладачам Володимиру Крупі, Маркіяну Гошку, Олені Дерпак, Павлу Колодію, Віктору Іванюку та кафедрі фізичного виховання ЛНАУ за чітку організацію та проведення військово-спортивної естафети.         



Attachments:
FileОписFile size
 217 Kb