29 жовтня 2017 року у Львові відбулася масштабна спортивна подія – Grand-Prix Lviv Half Marathon 2017.

Випробувати власні сили та витривалість, відчути радість і свободу руху, насолодитися красою міста Львова, зустрітися з однодумцями і прихильниками спорту та здорового способу життя зібралося близько 2100 учасників. До спортивного свята змогли долучитися професіонали і любителі, дорослі і діти. Організатори події запропонували традиційні індивідуальні дистанції: 21, 10, 5 або 2 км. Половина від суми стартових внесків учасників забігу на 2 км була направлена на придбання спортивного протеза для героя мультимедійного проекту «Переможці», завдяки якому відбувається підтримка ветеранів АТО.

Вже вдруге студенти та викладачі Львівського НАУ є учасниками півмарафону. Ми пишаємося спортивними досягненнями доцента кафедри ЕТС факультету механіки та енергетики Маркіяна Гошка, учасника забігу на 21 км. Слід нагадати, що спортивна сім'я Маркіяна Орестовича неодноразово брала участь і перемагала у таких масштабних бігових подіях.

Приємною несподіванкою стала також перемога випускника землевпорядного факультету Львівського НАУ Юрія Вихопня, який у забігу на дистанції 10 км виборов І місце.

Участь у подібних проектах – це безцінний досвід командної роботи. Уже другий рік команда студентів-волонтерів ЛНАУ співпрацює із ГО «Бігова Україна». 50 ініціативних, витривалих до різних погодних умов, сильних духом та небайдужих студентів нашого університету стали помічниками в проведенні цього великого спортивного заходу. Велику допомогу в організації волонтерського руху надали студентські декани та керівники груп факультетів: Лілія Козак, Віктор Аторвін (факультет будівництва та архітектури), Богдан Малицький, Сергій Хамець (факультет механіки та енергетики), Софія Смолярська (землевпорядний факультет), Христина Ярема, Микола Петричко (факультет агротехнологій і екології), Розілє Насибова, Віктор Кулявець (економічний факультет).

Щира подяка нашим спортсменам-переможцям Всеукраїнського півмарафону Grand-Prix Lviv Half Marathon 2017, кафедрі фізичного виховання університету та студентам-волонтерам, що причетні до цієї події, оскільки кожен з них зробив свій внесок у становлення і розвиток спортивної культури України.