Відповідно до абзацу тринадцятого пункту 2 розділу І Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році (далі – Умови прийому), затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 13 жовтня 2016 року , зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 листопада 2016 року за № 1515/29645, конкурсний бал – комплексна оцінка досягнень вступника, до якої входять результати вступних випробувань та інші показники, що обраховуються відповідно до цих Умов та Правил прийому до ЛНАУ; конкурсний бал для конкурсного відбору на перший курс бакалавра на основі повної загальної середньої освіти обчислюється з урахуванням регіонального, галузевого, територіального та першочергового коефіцієнтів. Конкурсний бал при розрахунках округлюється з точністю до 0,001.

Відповідно до абзацу десятого пункту 5 розділу VII остаточно конкурсний бал балансується на регіональний (РК), галузевий (ГК), сільський (СК) та першочерговий (ПЧК) коефіцієнти шляхом його множення на добуток.

Абзацом дванадцятим пункту 2 розділу VI Правил прийому до ЛНАУ передбачено, що СК дорівнює 1,02 для осіб, зареєстрованих у сільських населених пунктах, які здобули повну загальну середню освіту у навчальних закладах, що знаходяться на території сільських населених пунктів у рік вступу, та 1,00 в інших випадках.

Інформуємо, що відповідно до абзацу дев'ятого пункту 1.4 розділу І наказу Державного комітету статистики України від 20.08.2010 р. № 346 сільський населений пункт – населений пункт неміського типу (зареєстрований в Класифікаторі об’єктів адміністративно-територіального устрою України), переважна кількість жителів якого зайнята у сільському господарстві.

Відповідно до абзацу п’ятого статті 1 Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» сільська місцевість – території, що знаходяться за межами міст і є переважно зонами сільськогосподарського виробництва та сільської забудови.

У розумінні  до сільських населених пунктів відносяться села, а також селища (крім селищ міського типу та селищ у складі міст та селищ міського типу) і селища в складі об’єднаних територіальних громад.

Документом, який підтверджує право вступника на користування сільським коефіцієнтом є , відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 (). Відповідно до пункту 3 зазначених Правил реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено) (далі орган реєстрації) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради.

Після отримання такої довідки вступник сканує її і завантажує у свій електронний кабінет. Уповноважені особи приймальних комісій вищих навчальних закладів, куди такий вступник подав документи на участь у конкурсному відборі, перевіряють право вступника стосовно можливості скористатись сільським коефіцієнтом шляхом проставлення відповідної відмітки в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

У випадку, якщо одна з приймальних комісій не підтверджує право вступника на користування сільським коефіцієнтом, такі випадки розглядаються Державним підприємством «Інфоресурс» разом з Міністерством освіти і науки України. Ухвалене Державним підприємством «Інфоресурс» рішення є остаточним для приймальних комісій усіх вищих навчальних закладів.

Також звертаємо увагу, що скористатися правом вступу з урахуванням сільського коефіцієнту можуть лише вступники, які здобули повну загальну середню освіту у навчальних закладах, що знаходяться на території населених пунктів сільської місцевості у рік вступу (2017 рік).

ДОВІДКА

про реєстрацію місця проживання особи

За відомостями __________________________________________________________

(назва органу реєстрації)

місце проживання ________________________________________________________

прізвище ________________________________________________________________

ім’я  ____________________________________________________________________

по батькові ______________________________________________________________

дата і місце народження ___________________________________________________

громадянство/підданство __________________________________________________

унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі*

________________________________________________________________________

зареєстроване за адресою __________________________________________________

(адреса житла або адреса (місцезнаходження)

________________________________________________________________________

спеціалізованої соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту

________________________________________________________________________

або військової частини, за якою реєструється місце проживання)

з_____ _______________ 20__ р. по _____ ______________ 20__ р./по теперішній час (необхідне зазначити).

М.П.

______________                          _________________________________________

(підпис)                                                                          (посада, прізвище та ініціали)

* Для осіб, яким оформлено паспорт громадянина України чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон засобами Єдиного державного демографічного реєстру.