14 березня 2017 року кафедра українознавства спільно з економічним факультетом провела виховний захід «Шевченкове слово та сучасна Україна».

Розпочала флешмоб студентка шостого курсу економічного факультету Наталія Федак цитатою з твору Євгена Сверстюка «На Дев’яте березня».  Завідувач кафедри українознавства Анжела Куза відзначила: «Сьогодні необхідно пам’ятати, що «Кобзар» – це не тільки «Причинна», «Тополя», «Лілея» та «Наймичка», а передусім «Заповіт», поезії «І мертвим, і живим, і ненародженим…», «Чи ми ще зійдемося знову?», «Мені однаково, чи буду…», «Розрита могила», «І Архімед, і Галілей…», «Кавказ», «Давидові псалми», «Молитва», поема «Марія» та ін. «Кобзар» – це не просто книга, а, за влучним висловом Ю. Іллєнка, це Конституція України. Тому ми запропонували студентам обрати та прочитати ті твори Великого Тараса або уривки із них, які, донині не втративши своєї імперативності, особливо актуально звучать в сучасній Україні, промовляють до сердець молодих людей як настанови, заповіти та пророцтва, стимулюють до роздумів, активних дій та духовного зростання».

З великим натхненням Шевченкове слово читали студенти першого курсу економічного факультету Христина Хомин, Ірина Тимків, Мар’яна Янко, Марія Турчак, Ольга Гіджак, Галина Обертан, Роксана Столяр, Лідія Гура, Віктор Вінчковский, Андрій Котишин, Віталій Галац, Роман Питель, Орест Цюпик, Володимир Векляк. А завершальним акордом дійства стало майстерне виконання Михайлом Іващенком пісні «Шлях до Тараса».