21–22 жовтня у м. Сокаль відбувся ІІ Міжнародний фестиваль-конкурс хореографічного та вокально-хорового мистецтва «Сокальські візерунки – 2017». Засновниками фестивалю є Львівське обласне відділення Національної хореографічної спілки України, відділ питань культури, Сокальська районна державна адміністрація та Сокальська районна рада.

У межах заходу проводили конкурс хореографічних, хорових колективів та вокалістів, гала-концерт за участю переможців, дипломантів та гостей фестивалю. Оцінювало конкурс найкомпетентніше журі у складі: В. Піхоцький – директор фестивалю; М. Михайлюк – начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігії Сокальської райдержадміністрації; О. Бобків – Заслужений працівник культури України, художній керівник вокально-хореографічного ансамблю «Галичина»; П. Харісов – заслужений працівник культури України, голова журі.

Вже вдруге на конкурсі Львівський НАУ представляв Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» (керівник – Заслужений працівник культури України Побєда Харісов, балетмейстер – Вікторія Юрків).

Яскравими костюмами, щирими посмішками, запальною енергетикою  та майстерністю виконання усіх присутніх захопив танець «Волинська полька», який має ще другу назву – «Три хутори, два села, двадцять дівок – один я», у виконанні нашого колективу. Незважаючи на велику конкуренцію (більш ніж 60 колективів), Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» здобув найвищу нагороду фестивалю-конкурсу – Гран-прі – з танцем, перед яким аплодує стоячи вся країна – «Гопаком». Ми вітаємо «Первоцвіт» та його керівника з перемогою і бажаємо подальшого творчого розквіту.

Міжнародний фестиваль-конкурс хореографічного та вокально-хорового мистецтва «Сокальські візерунки – 2017» залишив яскраві спогади та враження, а також величезну мотивацію до подальшої мистецької праці.