28 лютого 2018 року у Львівському національному аграрному університеті було проведено урочисте засідання Вченої ради ЛНАУ з нагоди випуску магістрів 2018 року. Ця подія зібрала понад 343 випускників, які поважно у магістерських мантіях заходили до актової зали під супровід маршів у виконанні Народного духового оркестру.

Вчена рада Львівського НАУ зайняла місце на сцені. На початку урочистого засідання прозвучав Державний Гімн України у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя».

Розпочав урочистості голова Вченої ради – ректор, академік Національної академії аграрних наук України та Академії вищої школи України, професор, доктор біологічних наук Володимир Васильович Снітинський. У своїй промові ректор привітав магістрів-випускників 2018 року, які є гордістю нашого університету і продовжувачами славних традицій та наукових досягнень одного із найдавніших аграрних навчальних закладів України.

Наказ про присвоєння кваліфікації за ОС «Магістр» зачитав перший проректор, професор Віталій Мефодійович Боярчук, який привітав випускників із величним святом і побажав досягнути у житті професійних висот.

Подяки за успіхи в навчанні та науково-дослідній роботі (участь в предметних олімпіадах, звітній студентській науковій конференції та наукових заходах за межами ЛНАУ), активну участь у художніх колективах ЛНАУ, культурно-масовій роботі (конкурсах, фестивалях, КВН), спорті та громадському житті університету кращим студентам вручив керівник навчального відділу, доцент кафедри земельного кадастру Олег Ярославович Микула.

Найактивніші випускники університету – Ярина Овсяник  та Михайло Лизак (випускники  економічного факультету), Сергій Хамець та Віра Проць (випускники факультету механіки та енергетики), Анастасія Барчук та Андрій Кріцький (випускники факультету будівництва та архітектури), Ангеліна Здрок та Анастасія Кам’янка (випускники факультету агротехнологій та екології), Олексій Кудриль та Ірина Макар-Коцюруба (випускники землевпорядного факультету) – теплими та зворушливими словами зі сцени подякували ректорові, ректоратові, своїм викладачам, наставникам, батькам та одногрупникам за отримані знання, життєвий досвід і незабутні спогади про студентські роки.

Випускників університету благословив капелан університету отець Іван Венгрин, який побажав Божих ласк, миру і спокою в Україні. Після чого було виконано гімн «Боже, великий, єдиний».

Подарунком від великої університетської родини для випускників став святковий концерт за участю Народного ансамблю танцю «Первоцвіт» (художній керівник – заслужений працівник культури України Побєда Харісов),  Народного ансамблю «Троїсті музики» (керівник Степан Вус), Народної хорової капели «Джерела Розточчя» та Чоловічого ансамблю Народної хорової капели «Джерела Розточчя»  (керівник Марія Мандзак), Христини Зозулі, Марти Павлів, Михайла Іващенка. Згадані колективи та виконавці подарували присутнім на святі запальні танці «Завірюха» та «Гопак», музичні композиції «Марш «Симон Петлюра», «Полька весела», а вокалісти – пісні «Де ти тепер…» на сл. Б. Палійчука, муз. І. Шамо, «Гуцулка Ксеня» муз. Я. Барнича, аранж. С. Целюха, «Перше кохання» на сл. О. Мороз, «Любов останньою ніколи не буває» на муз. М. Мозгового.

Завершився концерт Дня випускника спільною пам’ятною фотографією, яка залишиться у літописній книзі ЛНАУ. Бажаємо випускникам злетів і перемог, успіхів у роботі та усіх починаннях. А найголовніше – здоров’я, добра, Божої ласки та миру в Україні.