Метою післядипломної освіти спеціалістів відділів фітосанітарного аналізу фітосанітарних лабораторій України є підвищення фахового рівня та удосконалення професійних навичок, впровадження новітніх технологій та сприяння інноваційним процесам в галузі фітосанітарної експертизи шляхом забезпечення безперервного навчання.
Відповідно до замовлення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України (лист № 15-10-1-3/23215 від 31.08.2015 року) в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету з 18 до 22 квітня поточного року пройшли курси підвищення кваліфікації спеціалістів відділів фітосанітарного аналізу фітосанітарних лабораторій України. В них взяли участь директори, заступники директорів, завідувачі відділів фітосанітарного аналізу та фітосанітарних процедур з усіх областей України.
Згідно з навчально-тематичним планом і програмою підвищення кваліфікації заняття зі слухачами проводили фахівці Департаменту фітосанітарної безпеки Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної фітосанітарної інспекції Львівської області, науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції та захисту рослин (завідувач кафедри, професор П.Д. Завірюха, доценти Г.О. Косилович та О.М. Коханець), завідувач кафедри українознавства, доцент А.М. Куза, завідувач кафедри управління проектами та безпеки виробництва, доцент В.О. Тимочко, доцент кафедри права та підприємництва А.О. Іванов, доцент кафедри міжнародної економіки, туризму та менеджменту зовнішньоекономічної діяльності Р.П. Хірівський.
Після закінчення курсів директор Інституту професор С. М. Онисько вручила свідоцтва про підвищення кваліфікації з надією, що набуті знання допоможуть впровадити в галузь новітні досягнення науки, що сприятиме подальшому розвитку нашої країни. Крім цього, була проведена профорієнтаційна робота зі слухачами курсів, а саме ознайомлено з правилами прийому до ЛНАУ на 2016 рік та роздано інформаційний матеріал.