З 06 до 17 червня 2016 року у ЛНАУ проходили курси підвищення кваліфікації спеціалістів відділів фітосанітарного аналізу фітосанітарних лабораторій України.

Згідно затвердженої програми підвищення кваліфікації до викладання теоретичного та практичного матеріалу було залучено фахівців Департаменту фітосанітарної безпеки Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної фітосанітарної інспекції Львівської області. Відповідно до навчально-тематичного плану і програми підвищення кваліфікації заняття з слухачами також проводили науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції та захисту рослин (завідувач кафедри, професор П.Д. Завірюха, доценти Г.О. Косилович та О.М. Коханець) та декан економічного факультету, професор кафедри міжнародних економічних відносин Я.С. Янишин.

Основну увагу слухачів було зосереджено на актуальних питаннях підвищення фахового рівня та удосконалення професійних навичок, впровадження новітніх технологій та сприяння інноваційним процесам в галузі фітосанітарної експертизи.

Після закінчення курсів директор Інституту професор С.М. Онисько вручила свідоцтва про підвищення кваліфікації з надією, що набуті знання допоможуть впровадити в галузь новітні досягнення науки, що сприятиме подальшому розвитку нашої країни. Крім цього, була проведена профорієнтаційна робота зі слухачами курсів, а саме ознайомлено з правилами прийому до ЛНАУ на 2016 рік та роздано інформаційний матеріал.