Науково-методичний семінар під такою назвою відбувся 11 лютого на кафедрі права і підприємництва. Студенти економічного факультету (магістр Софія Губені, бакалаври Юрій Іваницький, Марія Крисюк, Юрій Хамуляк, Роман Маковський, Марія Тракало та Ольга Шийка) завдяки програмі Міністерства освіти Чеської Республіки впродовж цілого семестру навчались у Празі. Вправно підготовлена презентація ілюструвала детальну розповідь про чимало сторін академічного життя у Чеському університеті наук про життя (колишня назва – Чеський аграрний університет, ЧАУ): структуру університету та економічного факультету, особливості організації навчального процесу, комунікаційні лінії «викладач – студент», «деканат – студент». Оскільки навчання велось виключно англійською мовою, студенти порівняли методики мовних предметів, розповіли про освоєння ними чеської мови, що теж було однією з умов програми. Доволі значний пласт питань торкався формування особистих навчальних планів, вибору предметів та гнучкого графіка навчання.

Роботу семінару відкрив вступним словом координатор програми у ЛНАУ проф. Юрій Губені, який наголосив на багаторічній співпраці нашого університету із ЧАУ. В роботі семінару взяли участь науковці усіх кафедр факультету, студенти старших курсів, завідувачка міжнародним відділом ЛНАУ доц. Ольга Іщенко та заступник декана факультету доц. Ганна Сиротюк. Гостинними господарями та організаторами семінару були викладачі кафедри права і підприємництва доц. Петро Оліщук, доц. Анатолій Іванов, к. е. н. Юлія Коверко, доц. Роман Возняк та ст. лаборант Вікторія Тушницька.

Програмна частина семінару плавно переросла у запитання-відповіді та дискусію. Зокрема цікаві коментарі висловив проф. Василь Липчук, доц. Володимир Ковалів, доц. Володимир Крупа та доц. Ігор Іваницький. Учасники семінару відзначили поступове, але невпинне зближення академічних стандартів нашого університету із нормами європейських навчальних закладів. Також було висловлено подяку Уряду Чеської республіки та керівництву Економічного факультету Чеського університету наук по життя (м. Прага) за підготовку і фінансування програми «Допомога студентам з України».