21 листопада 2016 року вся Україна відзначала День Гідності і Свободи та вшановувала пам'ять Героїв Небесної Сотні. Львівський НАУ не залишився осторонь цієї важливої події.

Студенти Львівського національного аграрного університету та жителі міста Дубляни зібралися біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, щоб вшанувати усіх Героїв, які віддали життя за волю і незалежність України.

Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці УАПЦ м. Дублян о. Іван Сас та капелан Львівського НАУ о. Іван Венгрин відправили поминальну панахиду світлої пам’яті Героїв Небесної Сотні та нашого земляка – Анатолія Жаловаги. У молитвах усі присутні просили Господа захисту та миру для України і вічного спокою невинно убієнним Героям. Усіх учасників заходу привітав міський голова Дублян Василь Попович та депутат міської ради Ярослав Шостак. Патріотичні пісні та молитви виконував Народний хор «Відродження». Університетська та учнівська молодь читала поетичні рядки про події Революції Гідності та Євромайдану. Усіх вразила поезія «Жінко, чого ви плачете» у виконанні студентки економічного факультету Христини Хомин. Цей твір був прочитаний для присутньої на заході матері Героя Небесної Сотні Анатолія Жаловаги. У «Молитві молоді», яку виконала солістка Христина Зозуля (студентка економічного факультету), прозвучав заклик до миру і прохання до Господа, щоб матері не втрачали своїх синів, дружини – чоловіків, щоб батьки могли виростити своїх дітей у мирній та щасливій країні.

Також студентські активісти Львівського НАУ разом зі студентами вишів Львівщини взяли участь у «Молитовному Майдані» – спільній молитві в пам'ять про Героїв Небесної Сотні, що проходив у Львові біля пам’ятника Т.Г. Шевченкові.

«Молитовний Майдан» об’єднав два заходи – акцію «Україна – це Європа» та символічне підняття у небо панно Богородиці, яке створили юні таланти, учні мистецьких закладів області.

Незабутнім залишився виступ активістки Євромайдану, співачки, громадського діяча Софії Федини: «Пам’ятаємо, що Майдан приніс великий біль, але саме завдяки Революції Гідності ми здобули велику силу та перемогу».

Ми не маємо права забути подій та героїв Революції Гідності, Євромайдану, неоголошеної війни.

Хай пам'ять про усіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.